De staat van een boek

Het selectieproces

Boekwolde onderzoekt alle boeken voordat ze verkocht worden. Er wordt zorgvuldig bekeken of er beschadigingen, slijtage, scheuren of losse pagina's zijn. Tevens wordt er bekeken of er ruimte in de band of de hechting aanwezig is. Deze zaken hebben invloed op het oordeel hoe een boek wordt ingedeeld bij de verkoop. Boeken worden ingedeeld in goed, redelijk en matig. Soms wordt er een combinatie gemaakt van twee categorieën om zo een beter beeld te geven van de staat van een boek. Ook worden bijzonderheden aangegeven, zodat de klant weet wat hij koopt. Ondanks de grote zorg in het selectieproces kan er wat over het hoofd gezien worden. Boekwolde zal dan samen met de klant kijken welke oplossing hiervoor passend is.

Afbeeldingen van de boeken

Alle afbeeldingen van de boeken in de webshop van Boekwolde zijn van de boeken zoals ze gekocht gaan worden door de klant. Er worden dus geen afbeeldingen gebruikt van andere personen of boeken. Desondanks kan door het digitaliseren van de afbeeldingen enige afwijkingen ontstaan m.b.t. het origineel. Dit is niet te voorkomen. Boekwolde probeert de klant zo goed mogelijk te laten zien wat er gekocht gaat worden.

Normale gebruikerssporen en ouderdomssporen

Bij boeken van een bepaalde leeftijd is het normaal dat ze gebruikers- en ouderdomssporen bevatten. Hieronder vallen:

  • Lichte slijtage en beschadigingen
  • Ouderdomsvlekken
  • Naam of herinnering in het boek geschreven
  • Ex libris
  • Stempel van school of bibliotheek

Deze zaken hebben minder invloed op de indeling in de verschillende categorieën. Ze zullen vaak vermeld worden, maar niet in alle gevallen. Het zijn standaard zaken die behoren bij het kopen van een boek dat wat ouder is.

De staat van een boek

Boeken worden ingedeeld in de volgende categorieën:

Goed: Het boek heeft gebruikerssporen, lichte beschadigingen of lichte slijtage aan de band. Er kan een naam of herinnering in het boek geschreven zijn. Er kunnen ouderdomsvlekken in het boek zitten.

Redelijk: Het boek heeft beschadigingen aan binnen of buitenkant. Er kan wat speling of ruimte in de band zitten of er kan een stukje van de rug missen. Het boek is compleet.

Matig: Het boek heeft serieuze beschadigingen, losse pagina's of er is in geschreven. Het boek kan gelezen worden, maar is meer geschikt voor een liefhebber dan de echte verzamelaar.

Boekwolde streeft er naar zo weinig mogelijk boeken van matige kwaliteit op te nemen in de collectie. Echter sommige boeken zijn te leuk om af te schrijven en kunnen voor hun inhoud nog gewaardeerd worden. Matige boeken worden tegen een hele lage prijs verkocht. Bij de koop van een boek in matige staat moet de klant beseffen dat de kwaliteit van het boek te wensen over laat en dit niet de standaardkwaliteit is van de boeken die Boekwolde verkoopt.

Kijk goed bij de eigenschappen van een boek.